Hoppa till sidans innehåll

Svenska löpare - Sverige på fötter!


I början av 2016 sjösätts ”Svenska löpare”, Svensk Friidrotts nya stora projekt för löpning i Sverige. Centrum för projektet kommer att bli webbplatsen www.svenskalopare.se vars uppgift blir att kommunicera kring all motions- och långlöpning som finns inom friidrotten. Målgruppen är den allmänna löparen i hela Sverige.   

- Vad vi vet så finns det idag ingen samlad förteckning över Sveriges alla löpargrupper. Nu ska man med en enkel sökfunktion kunna hitta var närmaste löpargrupp finns och när man kan vara med och träna, säger Hillevi Thor som är projektledare för Svenska löpare.      

Förutom att varje lopp kommer att få en egen sida på webbplatsen kan också varje löpargrupp få det med uppgifter om exempelvis träningstider, grupper, nivåer, vilken form av träning man bedriver och hur man anmäler sig.  

Eskilstuna Friidrott har redan tjuvstartat och redan kommit igång med en grupp på Alfa-Laval och denna vecka startar en grupp i samarbete med lätt förståndshandikappade gymnasieelever från Rinmansskolan. Vi räknar med att under våra få igång ytterligare några grupper med Å-Loppet som mål den 18 juni 2016.

Uppdaterad: 21 NOV 2017 14:01 Skribent: Fredrik Rigö

  

     

 

 

Postadress:
Eskilstuna FI - Friidrott
Eskilsson, Ärsta Sörgård
63353 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0723322718
E-post: This is a mailto link

Se all info

Sparbanksstiftelsen Rekarne 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

   volvo_fb

  Sverige pa fotter - Eskilstuna Friidrott

 munktell-traning-halsa

Atea

Front - Eskilstuna

 

Folktandvården Sörmland

ÄC-konsult AB

Vilsta Sporthotell i Eskilstuna

PEAB

 Sigillet AB

 victoriapark

 

Klara Fastigheter