Hoppa till sidans innehåll

Visste du detta om Eskilstuna Friidrott?


Visste du att.......
Den 7 december 2005 höll Eskilstuna Friidrott sitt första allmänna möte när 32 medlemmar träffades på Fröslundaskolan (Kulturskolans lokaler).Vi bestämde då att föreningen skulle starta verksamhet genom att satsa på "sommarkul" för barn och ungdomar i våra bostadsområden.
Då var vi 32 medlemmar. Idag är vi över 2 500 medlemmar (2017).

Visste du att......
Föreningen bildades vid ett möte på MunktellArenan den 2 maj 2001. Föreningen bildades för att försöka få friidrotten i Eskilstuna att samlas kring ett gemensamt mål – att skapa en elitförening – där samtliga äldre aktiva kunde samlas under ett tak. Det var då sex föreningar som bedrev friidrott i vår kommun. Något intresse för detta fanns dock inte. Förslagsställarna valde då att – för att skydda namnet Eskilstuna Friidrott – att låta föreningen vara vilande.
Detta är nu historia.

Idag är vi över 100 olika nationaliteter samlade i en och samma förening, Eskilstuna Friidrott. Vilket vi tycker är mycket inspirerande och utvecklande för vår verksamhet.

Historien om vårt klubbmärke

Vid ett styrelsemöte den 5 maj 2006 fattades beslut om att utlysa en medlemstävling om utformandet av ett förenings/klubbmärke/logga för Eskilstuna Friidrottsförening. Enda förutsättning var att föreningsnamnet Eskilstuna Friidrott skulle finnas med på märket. De tre ”bästa” förslagsställarna skulle belönas med   1000, 500 respektive 250 kronor. Till jury utsågs Folke Andersson, Solweig Eskilsson och Agneta Lundqvist.

Vid tävlingstidens utgång den 31 maj hade fjorton förslag inkommit. Juryn valde ut tre av dessa. De tre finalförslagen diskuterades och juryn beslutade att första priset skulle tillfalla Ali Mohsin-f.96 och Noor Mohsin-f.93, Andra priset Raghda Husain-f.85 och tredjepriset Alaa Alsalhi-f.63.

Vinnarförslaget har därefter i samråd med vinnarna omarbetats av Manu Heiskanen och slutligen av Per Wallin båda Sigillet, Eskilstuna. Vid styrelsens sammanträde den 30 november 2006 fastställdes dess slutliga utformning.

Klubbmärket presenterades för första gången vid barn och ungdomsavslutningen på hamburgeriet MAX vid Tuna Park i Eskilstuna den 11 december. Omgående därefter applicerades märket på föreningens t-shirts för Unga Eskilstuna Friidrott, för ledarna och de äldre ungdomarna samt på skylt i MunktellArenan.

Uppdaterad: 21 NOV 2017 14:01 Skribent: Bengt Olof Eskilsson

  

     

 

 

Postadress:
Eskilstuna FI - Friidrott
Eskilsson, Ärsta Sörgård
63353 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0723322718
E-post: This is a mailto link

Se all info

Sparbanksstiftelsen Rekarne 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

   volvo_fb

  Sverige pa fotter - Eskilstuna Friidrott

 munktell-traning-halsa

Atea

Front - Eskilstuna

 

Folktandvården Sörmland

ÄC-konsult AB

Vilsta Sporthotell i Eskilstuna

PEAB

 Sigillet AB

 victoriapark

 

Klara Fastigheter